iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общински съветник напуска групата си в края на мандата

Стоил Стоилов - ССД-Перник

Общинският съветник в Перник Стоил Стоилов обяви на заседание  на градския парламент тази сутрин,  че напуска групата "Демократи за Перник", към която принадлежи. Той е областен председател на партията на Софиянски Съюз  "Свободни Демократи" в Перник. За втори мандат е общински съветник като част от съветническата група, обединяваща съветници излъчени от СДС, ДСБ, Демократическата партия, синдикат "Подкрепа"  и ССД.

Стилов не изложи мотиви, но нееднократно е изразявал различно от общото за групата мнение  по различни теми. защо напуска групата той щял да каже по-късно през деня на пресконференция, свикана от общинския председател на СДС в Перник Десислав Аспарухов. Според предварителната информация на срещата с медиите от СДС щели да обявят кои други партии подкрепят техния кандидат за кмет на Перник  енергетика синдикалист инж. Николай Драгомиров. За това обаче членове на ръководството на СДС и общинските съветници нямат информация.

Стоил Стоилов не получи нито цветя, нито аплодисменти от колегите си в групата. За сметка натова от другите съветнически групи се провикнаха: "А какво ще стане със събсидията". Шегата придизвика раздвижване в иначе по лятному ленивия общински съвет.

На председателя Добри Митрев му се налага непрекъснато да приканва съветниците за присъствие в залата, защото се приемат решения, за които се изисква квалифицирано мнозинство. решенията с болшинството си се отнасят до разпореждане с общинска собственост.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.