iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Плащаме до левче за километър на таксито

 До левче  за километър пробег през деня и до 1.20 лв.  – през нощтата ще плащат перничани след 1 юни. Такива тавани на цените на таксиметровите услуги определи със свое решение от днес Общинският съвет в Перник.

Промени в Закона за автомобилните превози от края на февруари тази година наложиха ощинските съвети да решават за максималните цени на таксиметровите превози в съответната община и градският парламентт в Перник спазва законовото изискване. 

В момента  в Перник такситата возят на цени  между 70 и 90 стотинки на километър през деня, а през нощта услугата е с десетина стотинки по-скъпа.

Предложението на общинската администрация беше за 1.80 лв. – дневна и 1.90 лв. - нощна максимална цена за 1 км. пробег. От администрацията предложиха и максимална първоначална такса от 1 лв., такса престой за 50 ст. и такса за повикване – 1 лв.

След анализ на действащите в момента цени и предложенията на фирми, извършващи таксиметрови превози в Перник, се стигна и до приетото решение, с което се определиха само тавани на дневната и нощната тарифа. Другите цени не са в правомощията на ОбС, обясни неговият председател Добри Митрев. 

За сравнение  - във Видин максималната дневна цена за километър е 1.30 лв., в Пазарджик – 1.50 лв, в Бургас 1.40 лв., а в Шумен  - само 80 ст. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.