iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пращат камионите със зарзават в Сини вир

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Борса за търговия на едро с плодове и зеленчуци ще се направи в Перник. Камионите и микробусите, които разтоварват стока на централния зеленчуков пазар в Перник вече ще спират на нова площадка в кв. „Сини вир” – близо до разклона за кв. „Тева”. Теренът е определен с решение на Общинския съвет още перди година. Всъщност там и преди години имаше зеленчукова борса, но постепенно там търговията замря. Новата мярка ще разреши и постоянните конфликти мужду живеещите около пазара и търговците.

На път е да се реши и още един останал от години проблем. В педишния управленски мандат беше направен несполучлив опит да се премедстят търговците на промишлени стоки от пазарската улица „Васил Левски”. Стигна се до намеса на полиция и съдебни спорове и търговците надвиха. Сега местната власт е решила да прибере продавачите от сергиите в нови лавки.

На пазарската улица „Васил Левски” в началото на септември ще бъдат монтирани 10 нови павилиона, съобщиха от Дирекция „Икономическо развитие и управление на собствеността” в община Перник.

Стойността на павилионите е 50 000 лв.и в тях ще се настанят хората, които и сега работят на това място.  За доставката им е избран изпълнител по наредбата за малки обществени поръчки. Павилионите са по утвърден образец и схема на главния архитект за разполагането им на по-широкия тротоар. Ако новите търговски обекти се харесат на продавачите и на клиентите, подобни ще се монтират и на други места в града.

През есента се предвиждат и други мерки за благоустрояването на централния кооперативен пазар в Перник. Отново се говори за  ремонт на покрива на металната конструкция „Мархи”. Определени са и нови места за производители на ул. „Раковска” заради завишения интерес.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.