iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пропуски спъват проекта за пернишката крепост

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Пропуски в проектното предложение на Община Перник за подобряване на туристическа атракция  Средновековна крепост „Кракра Пернишки” и свързаната с нея инфраструктура са спънали проекта след оценката за административно съответствие. Проектът няма да може да премине към следмащ етап от процеса на оценка, ако тези пропуски не бъдат отстранени.  Това се съобщава в писмо до общината от Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие”  към МРРБ.

По тази причина се наложи и извънредно заседание на Общинския съвет в Перник днес. Местният парламент взе решение, с което се декларира, че обектите от туристическата и техническата инфраструктура – общинска собственост, няма да бъдат променяни до 5 години след приключване на дейностите по проекта. Освен това се заявява изрично и че няма да бъдат   отдавани  за стопанисване на други физически или юридически лица.  

Наред с това решение на съветниците, общинската администрация следва да пригови още редица други документи към проектното предложение. Те се отнасят до количествено стойностни сметки по отделните дейности, включени в проекта, собствеността му и строителните книжа. От управляващия орган на ОПРР изискват и анализ на броя на туристите и търсенето и как се обвързват променливите разходи с броя на посетитерлите при формирането на паричните потоци.  

Всички поискани документи трябва да  се представят в МРРБ в  срок до края на работния ден утре, за да продължи разглеждането на проекта. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.