iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Смениха шефката на общинска фирма

Галина Василева и Татяна Нинова

Досегашната шефка на общинската фирма „Детско и ученическо хранене” ЕООД в Перник инж. Галина Василева беше освободена по нейно желание. По предложение на кмета Росица Янакиева на последното заседание на Общинския съвет в четвъртък миналата седмица  общинските съветници приеха решение да я освободят от длъжността, без да я освобождават от отговорност. Договорът за управление на дружеството с нея ще бъде прекратен. Една от причините Галина Василева да се оттегли от поста си са неверни данни във финансовия отчет за миналата година.

Дружеството  вече е нов управител. За шеф  на фирмата беше избрана Татяна Нинова Борисова. С нея ще бъде сключен договор със срок до провеждане на конкурс за длъжността. Нинова има опит в общественото хранене и като управител на фирма, аргументира предложението си кметът Янакиева. Досега тя е работила като технолог в известна пернишка фирма за салати.

До напускането на досегашната управителка Галина Василева се стигна вероятно заради многото забележки в Годишния финансов отчет (ГФО) за 2010 г. от вътришни за общинета одитори. В техния доклад беше записано буквално, че в документа има записани неверни данни.

На сесията беше одобрен нов ГФО, който вече е внесен в НАП. В обяснителна записка до председателя на ОбС досегашната управителка обяснява, че всички предписания на Одита са изпълнени. Установената вреда е възстановена в касата на дружеството и е начислен ДДС на приходите.

Предстои на следваща сесия да се решава и друг проблем, свързан с тази общинска фирма, който се отнася до ползваните от нея помещения в общинските училища. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.