iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията

Loading

Официално: ГЕРБ изсреля Ирена Соколова за кмет на Перник

Перник снимка: за хората и събитията - Ирена Соколова

Мажоритарно избраната народна представителка Ирена Соколова ще бъде кандитът за кмет на Перник  от ГЕРБ. Дългоочакваната номинация обяви на  пресконференция днес председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и вътрешен министър Цветан Цветанов.   В обновения централен офис на партията в НДК той обяви последната порция от 65 кандидати за кметове на общини,  утвърдени от Изпълнителната комисия на партията.

"Ирена Соколова е изключително ерудиран  и авторитетен  в Перник и в областта човек, ползва се с огромно уважение. Знам, че този избор беше много труден за нея в личен план, но аз искам да й благодаря, защото ние сме членове на партия ГЕРБ и понякога решенията, които вземаме, са съобразени с екипния принцип.“, каза при представянето на кандидатурата й Цветан Цветанов.

"Поемам голямата отговорност на кандидат за кмет, защото това е същата кауза, която имах и досега на мажоритарно избран народен представител. Към мисията си да познавам нуждите и желанията на хората в тяхното ежедневие и да търся решение на проблемите им, сега добавям ангажимента това да става и чрез административните отговорности.", заяви Соколова веднага след официалното обявяване на кандидатурата й.

В това, че вместо обявилият се по-рано за кандидат  за кмет на Перник от ГЕРБ настоящ областен управител Иво Петров, управляващата партия предлага Соколова изненада няма. Народната представителка беше фаворит и преди Петров да направи заявка за кметския стол преди санкция от Изпълкома.

Първоначално Соколова направи открити заявки, че влиза в предизборната борба за кмет на Перник, но после затихна. Най-сериозните й колебания са били свързани с ангажиментите, които е поела пред избирателите като народен представител и със започнатите от нея и още недовършени законодателни инициативи.  Губернаторът отначало се дърпал, но после склонил, за да спаси партийната чест, твърдят запознати.

Всъщност причината Иво Петров да се обяви за кандидат за кмет са спекулациите, че е възможно Бойко Борисов да засвидетелства подкрепа за втори мандат на настоящия кмет Росица Янакиева. Премиерът идваше често в Перник и даже публично размени пламенни целувки с Янакаиева. Затова от ГЕРБ решили чрез обявяването на кандидатурата на Иво Петров да дадат ясен знак, че ще имат свой кандидат.

На общинското събрание за номиниране на кандидати за кметове най-много гласове събра общинската председателка на ГЕРБ в Перник и шефка на областната многопрофилна болница д-р Вяра Церовска. След законодателни промени, ако сега Соколова успее срещу Янакиева, д-р Церовска се приближава до място в парламента. Тя обаче е четвърта в листата. Преди нея на трето място е зам. областния управител Радослав Йорданов и независимо от мажоритарния избор на Соколова, той ще поеме депутатския пост, в случай че Соколова бъде избрана за кмет.

 

Ирена Любенова Соколова е родена на 24 януари 1971 година в Перник.  Завършила е магистратура по социална психология в  Югозападния университет в Благоевград и специализация  за психотерапевт в Институт „Берхард Ахтенберг”- Германия.  Семейна е с две деца.

Коментари

МНОГО ТЪП САЙТ,

МНОГО ТЪП САЙТ, НЕФУНКЦИОНАЛЕН, СПИСВА СЕ С МНОГО ПРАВИПИСНИ ГРЕШКИ

Коя беше Ирена Соколова преди

Коя беше Ирена Соколова преди да влезе в парламента?! - Педагогически съветник в XI ОУ в Перник. Никому неизвестна. За всеки здравомислещ човек беше ясно, че и магаре да бяха издигнали от ГЕРБ за мажоритарен народен представител, щеше да спечели, защото ГЕРБ нямаше алтернатива в този момент.

Коя беше Ирена Соколова преди

Коя беше Ирена Соколова преди да влезе в парламента?! - Педагогически съветник в XI ОУ в Перник. Никому неизвестна. За всеки здравомислещ човек беше ясно, че и магаре да бяха издигнали от ГЕРБ за мажоритарен народен представител, щеше да спечели, защото ГЕРБ нямаше алтернатива в този момент.

раз-Геле, че и вашите не

раз-Геле, че и вашите не знаеха кой ще им е господар, а то който има повечко кеш

Ирена или Роси, туй е

Ирена или Роси, туй е въпроса! Аре да пасуваме, че са един дол шипци.

......ГЕРБ изсреля Ирена

......ГЕРБ изсреля Ирена Соколова за кмет на Перник.....по-добре ''ГЕРБ изсра Ирена Соколова за кмет на Перник'' бахххти и СПИСВАЧИТЕ. Резил и за Вас и за ГЕРБЕРИТЕ. Гласувайте пак за ГЕРБ. Носете си с Вас,народе бесилките. Те така се пълни хазната. Не ми се дума.... PS ама заглавието ного ми хареса.

Nema nikakav 6ans, Rosi 4e ia

Nema nikakav 6ans, Rosi 4e ia mine na parvi tur

Чака се Ирена Соколова да се

Чака се Ирена Соколова да се приземи през октомври след изборите!

Бате Бойко цуна Росето, Ивчо

Бате Бойко цуна Росето, Ивчо Петров рече, че Бате Бойко бил кмет на градО, мачоците си платиха за гълъбицата Соколова, а горките цветчета герберчета не могат да се ориентират кой-кой е в партията майка. Караманица чакат да направят бартер бюлетинка за банкнотка. Народа гладува и го чака най-суровата зима, щото Меги спря най-голямата печка в България. СДС-ари стават Гербери, Червени посиняват, Гербери се РаЗСейват - свят да ти се завие, а всъщност всички клатят ВАС избирателите!

Право куме у очи

Право куме у очи

психодрама-----------Ирена

психодрама-----------Ирена Любенова Соколова е родена на 24 януари 1971 година в Перник.
Завършва висше образование в ЮЗУ-Благоевград, магистър е по социална психология, магистър психотерапевт е, завършила е и психодрама в Институт „Берхард Ахтенберг” Германия.
Ирена Соколова е мажоритарен кандидат на ГЕРБ в 14 МИР - Перник за парламентарните избори през 2009 година.

Поредната издънка на

Поредната издънка на гербаджиите, за нти път пак с деца си правят агитацията и се правят на улави че това е забранено отзакона че чак изпадна в ИСТЕРИЯ госпожата И. Соколова в студиото на Нова ТВ при Милен Цветков, само дето не започна да хапе!!!!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Май-2014

28-Май-2013

27-Май-2012

28-Май-2011

28-Май-2010

Вход с фейсбук профил:

ipernik com