iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ОС ще поправят нормативната база за незаконните строежи

ОС ще поправят нормативната база за незаконните строежи сн. Архив

Днес от 9.30 часа в зала „Панорама“ бе проведено заседание на общинските съветници на Перник. Те обсъдиха наредбата за принудително изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или на части от тях на територията на община Перник. Двата местни нормативни документа вероятно имат връзка и с не особено доброто състояние на някои сгради след земетресението от миналата година.

Във връзка с дейността на Общинското предприятие „СУОС“ е внесено предложение за допълване на наредбата за местните такси и цени на услуги.

Предвид постъпването на нов съветник в групата на БСП и коалиция ще бъдат направени промени в съставите на някои от постоянните комисии.

Съветниците са гледали и станалите вече традиционни докладни записки за предоставяне на земеделски земи на бивши собственици с признато право на възстановяване в стари, реално съществуващи граници. Тези докладни този път са четири. Постъпили са и предложения, свързани с устройството на територията, както и за разпореждане с общинска собственост.

От съветниците се очаква да бъдат обявени конкурси за управители на Общинската болница за долекуване „Профилакториум” и на Медикоденталния център. Отново Общинският съвет ще решава дали управителят на Профилакториума да сключи договори за краткосрочни кредити, като тази тема се повтаря вече многократно, но явно решение не е намерено. Внесена е докладна записка, която се отнася до съвместна дейност  на общинската фирма „Тролейбусен транспорт с чешка компания, а съветниците ще трябва да се произнесат и дали да се купи автомобил за нуждите на „Детско и ученическо хранене” ЕООД, което е на 100% общинско.

В предварителния дневен ред е включено и избиране на контрольори на общинските фирми, но по неофициална информация точката ще бъде отложена.

 

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.