iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отлагат стачката в железниците след споразумение

Железници - стачка в Перник

„Няма да има стачка в железницата, постигнахме споразумение", съобщи още нощес Валентин Никифоров, председател на стачния комитет на КНСБ и вицепрезидент на синдиката, цитиран от БГНЕС. Благоприятният изход от преговорите потвърди в "Тази сутрин" по Би Ти Ви от Драгичево  и регионалният председател на КНСБ в Перник Наташа Ангелова.

Договорено е да не се правят съкращения на експлоатационния персонал, както и да се извършат изплащания на ваучери. Съкращенията в администрацията ще бъдат предмет на допълнителни преговори.

От КНСБ изразиха  благодарността си към всички служители и работници от жп сектора, които вчера  излязоха  на протест и  успяха  да постигнат тези добри резултати. Налице беше първата голяма обща браншова стачка, подчерта Ангелова.

В случай на провал на преговорите предстояха осемчасови ефективни протестни действия от днес, които биха довели до спиране на влаковете от 8.00 до 16.00 часа.

От Браншовия железничарски синдикат отбелязват, че най-важното е да се подобрят параметрите на железния път, състоянието на подвижния състав и условията на труд в железопътния транспорт. В момента тези условия са тежки. Работи се при неотоплени халета. С няколко години се забавя предоставянето на работно облекло. В БДЖ не се сключват договори за раздаване на облекла.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.