iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Англичани направиха детска площадка с остри предмети, кални локви и дървени пръчки

Англичани направиха детска площадка с остри предмети, кални локви и дървени пръчки 07_1436251792

Докато родителите, властите и обществото правят всичко възможно, за да сведат до нула всякакви опасни дейности за децата, английска неправителствена организация направи детска площадка, на която за играчки служат остри предмети, кални локви и дървени пръчки. С тях малчуганите да ровят в открит огън.

Страховитата, но образователна площадка, наречена „Земята“, се намира в град Рексъм в Уелс и стимулира децата да поемат рискове и да проявяват независимост, внимание и отговорност при боравене с опасни предмети.

Хлапетата са свободни да си строят къщички от вехтории, да режат с трион, да забиват истински пирони с чук в дървени греди. Освен това имат на разположение варели, които могат да прескачат или да ги използват като „трамплин“ за скок от високо в кални локви. Могат да си палят огън и да си играят с него. Никой няма да им се кара дори и когато започнат да чупят нещо. Разбира се, всичко става под надзора на възрастни.

Идеята за площадката се родила преди няколко години, когато на властите многократно се налагало да гонят децата от силно замърсения район заради опасност за здравето им. Неправителствена организация обаче решила да проучи защо децата въпреки всичко продължават да се събират там и установила, че хлапетата са възхитени от мястото заради многото дървета, по които могат да се катерят, и рекичките, в които могат да газят и да се пръскат. Заради това организацията решила да направи някои реорганизации, така че да запази духа на мястото, но като го направи по-безопасно за здравето на децата.

Въпреки че площадката звучи като кошмар за много родители, тя всъщност среща голяма подкрепа от хората, които искат децата им да бъдат по-самостоятелни и приключенски настроени.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.