iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Българи може да си докарат по 330 лири на ден във Великобритания

Българи може да си докарат по 330 лири на ден във Великобритания 12_1418821073

Работници от България може да си докарат по 330 лири на ден, докато ринат сняг на най-голямото британско летище – "Хийтроу".

Гурбетчиите напират да облекчават зимната обстановка за 12-часовата смяна, защото работата е добре платена, а и аеропортът в момента набира персонал за разчистване на пистите и паркингите при влошаване на метеорологичните условия.

Пътникопотокът по коледните и новогодишните празници е най-голям и от "Хийтроу" искат да са сигурни, че зимната обстановка няма да затвори пистите, което ще струва стотици хиляди лири.

Сред важните изисквания е кандидатите за временната работа да са самонаети, тъй като така ще могат да се отзоват по спешност.

Това е удобна възможност за гурбетчиите, които работят по строежите, да се преориентират и припечелят допълнително в зимния сезон.

Наетите ще се събират при всяко повикване. На кандидатите се осигуряват храна и топли напитки. Задължително се провежда и обучение по безопасност. От летището предоставят всички необходими материали за почистването и извозването на снега.

В същото време в. „Дейли мейл” предупреди, че по-голямата част от медицинските сестри, които работят на Острова, масово не владеят английски език. Пациентски организации алармираха, че това може да доведе до заплаха за здравето и живота на хората.

Статистиката сочи, че за една година в държавните болници са били наети 5778 медицински сестри от чужбина, което представлява 81% от общия брой наети в сектора. Най-често за пациентите се грижели сестри от Испания и Португалия, които дори не можели да си попълнят формулярите за кандидатстване.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.