iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Богатите американци стават още по-богати

Богатите американци стават още по-богати 09_1443606413

Най-богатите 400 американци са по-богати от всякога или с рекордно богатство в размер на 234 милиарда долара, което е с 50 милиарда повече в сравнение с миналата година. Това показват новите данни на списание „Форбс”.

Основателят на „Майкрософт” Бил Гейтс продължава да доминира в престижния списък за 22-ра поредна година с богатство от 76 милиарда долара, запазвайки място номер едно в класацията, въпреки загубата на 5 млрд. долара от 2014 г досега.

Богаташът, уголемил най-много състоянието си за последната година, е изпълнителният директор на „Амазон” Джеф Безос. Той увеличи парите си с 16,5 милиарда долара след публикуването на тримесечната печалба на компанията му през юли.

Въпреки това Безос остава четвърти в списъка с 47 млрд. долара, 11 позиции нагоре спрямо 2014г.

За първи път в историята създателят на „Фейсбук” Марк Зукърбърг влиза в топ 10 с богатство в размер на 40 милиарда долара - на седмото място в списъка.

Има 25 новодошли в класацията. Сред тях е и създателят на „Snapchat” Евън Шпигел. Той се записва в историята като най-младият богаташ в класацията на Форбс с 2,1 млрд. долара, въпреки че това му осигурява 327-мо място.

Уорън Бъфет, 85-годишният изпълнителен директор на „Berkshire Hathaway”, чието състояние се оценява на 68 млрд. долара, заема второто място в класацията от 2001 г. насам.

Въпреки че напуска поста си на главен изпълнителен директор на софтуерната компания „Oracle Corp” миналата година, Лари Елисън е запазил своята трета позиция в списъка на „Форбс” с богатство в размер на 47,5 млрд. долара.

Чарлз и Дейвид Кох, спечелили колосалното си богатство от преработка на петрол, запазват петото място със своите 41 млрд. долара. Само на 31 години Елизабет Холмс, основател на на новаторски кръвни тестове на компанията „Theranos” е най-младата жена в списъка. Тя притежава 4,5 млрд. долара и остава на 121 място.

35 души са отпаднали от класацията на 400-те най-богати американци.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.