iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цените на екскурзиите в Русия са паднали

Цените на екскурзиите в Русия са паднали 02_1425130278

Екскурзиите в Русия са паднали с 20-30% са паднали, след срива на рублата. В момента курсът на руската рубла е около 69 рубли за едно евро, което е понижение с 34% спрямо пика на рублата в средата на миналото лято.

Затова сега е много по-изгодно да разгледате например забележителностите в Москва и Санкт Петербург. Ако през 2013 г. седмица в двата града е излизала около 2450 лв., сега същата екскурзия можете да си позволите за под 1900 лв. В предложената цена освен нощувки със закуски и вътрешен полет са включени и таксите за вход към всички забележителности.

Забелязва се ръст на търсенето на почивки и екскурзии до екзотични и далечни дестинации, коментира Красимир Златанов, собственик на туристическа агенция. Според световните експерти в туризма тези пътувания ще стават все по-популярни заради по-ниските цени на петрола, които могат да смъкнат цените и на самолетните билети. Друга тенденция на пазара е, че все повече българи искат пътуване според собствените си изисквания, вместо с група.

Нови програми за самолетни почивки в Южна Португалия тръгват от пролетта. Цената за седмица започва от 1172 лв., като освен полета и нощувките, получавате закуска, вечеря с вино, както и включена в пакета екскурзия в Севиля, Испания, с водач на български език. Интересът на българските туристи се измества от традиционните и вече познати Гърция и Турция към Испания, Португалия и Италия, каза Красимир Златанов. Именно заради нарасналото търсене тези ваканции стават все по-достъпни, като в същото време предлагат и възможности за екскурзии по местни културни забележителности. Близо 80% от българите, които купуват пакет за почивка в чужбина, отиват и на поне една допълнителна екскурзия.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.