iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Демис Русос е починал

Демис Русос е починал 01_1422283118

В Атина е починал известният гръцки певец Демис Русос, като той си е отишъл от този свят през нощта срещу неделя.

Истинското име на певеца всъщност е Артемиос Вентурис Русос. Той започва кариерата си в групата The Idols, след което се изявява с We Five. Заедно с Евангелос Одисеас Папатанасиу - Вангелис основава групата Aphrodite's Child през 1968 г. Тяхната песен "Greek sound" става много популярна във Франция, след което и в Германия.

Концертният албум "666", съдържащ библейски откровения, е един от най-големите успехи на Демис Русос. В началото на 1970-те години той записва първия си самостоятелен албум - "Fire and Ice". През 1973 г. певецът записа шлагер Good bye my love, good bye, който оглавява класациите в Германия и допринася за международната му известност на певеца. И до днес песента е сред евъргрийните и има множество кавъри.

През годините Вангелис продължава да композира музика, да продуцира и аранжира песни. Той изпълнява една от песните в саундтрака на филма „Блейд Рънър", композирана от него.

През 1989 г. той записва песента Young Love в дует с Драфи Дойчер. Песента се пласира много добре в хитпарада на телевизия ZDF.

Певецът постига невиждан успех във Франция в края на 1980-те и началото на 1990-те години. Започва да пише песни, които са смесица между фолклор и електронна музика. През пролетта на 2002 г. той има успешно турне в Англия.

През 1995 г. Русос става почетен гост на Международния фестивал на българската забавна песен Златният Орфей заедно с Темптейшънс и Пол Роджърс.

На 2 март 2006 г. певецът осъществява съвместен концерт с Лили Иванова в София, зала № 1 на НДК.

През 2008 г. Демис Русос празнува 40 години от дебюта си на голямата сцена.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.