iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Единият пилот не бил в кабината при катастрофата

Единият пилот не бил в кабината при катастрофата 03_1427371023

Единият от двамата пилоти на разбилия се самолет на Germanwings във френските Алпи е бил извън кабината. Той не е успял да се върне в нея малко преди катастрофата, като това показват данните, въпреки че информацията не е потвърдена официално.

Трагедията от преди два дни отне живота на всичките 150 души на борда на "Еърбъс" А320, който летеше от Барселона за Дюселдорф.

Френските власти са свалили успешно записите на разговорите в пилотската кабина от първата черна кутия, открита след катастрофата. Обработката на данните обаче ще отнеме няколко дни. Вчера се появи информация, че е открита и втората черна кутия, но по-късно стана ясно, че е намерена само обвивката й, но не и самият уред.

В същото време стана ясно и, че самолетът не се е разпаднал докато е бил във въздуха, не се е и взривил. Разбиването на машината е станало при удара му в земята.

Очаква се днес роднините и приятелите на загиналите да посетят мястото на инцидента във Франция. Lufthansa организира два специални полети един от Барселона и един от Дюселдорф до Марсилия, след което хората ще продължат с наземен транспорт.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.