iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Германия смята, че 30% от бежанците лъжат, че са сирийци

Германия смята, че 30% от бежанците лъжат, че са сирийци 09_1443274923

Протестиращи срещу мигрантите, включително мъж с дрехи като на Ку-клукс-клан, нападнаха с камъни автобус с бежанци, пристигащ в център във финландския град Лахти в четвъртък вечер, като около 30% от бежанците, пристигащи в Германия, твърдят, че са от Сирия, и лъжат. Това обявиха властите в Берлин.

Оценката е на базата на наблюденията на полицията, службата по миграцията и граничната агенция на ЕС „Фронтекс“. Германия очаква до края на годината между 800 000 и 1 млн. молби за убежище. Федералното правителство обяви, че ще удвои до €4 млрд. помощта за провинциите през 2016 г., като обеща по €670 за бежанец на месец.

Регионалният шеф на агенцията на ООН за бежанците Амин Ауад заяви, че сега в Европа влизат по 8000 мигранти на ден (5000 през Гърция) и че това ще бъде "върхът на айсберга", ако не се сложи край на гражданската война в Сирия.

След като от Еврокомисията поискаха обяснения от Загреб, хърватският премиер Зоран Миланович заяви, че най-късно днес ще бъде вдигната граничната блокада за товарни камиони, влизащи от Сърбия. На нея Белград отвърна реципрочно, но се оплака на ЕК.

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че ще затвори за мигранти границата с Хърватия, като посочи, че оградата по браздата със Сърбия е свършила добра работа. Той съобщи, че започва ограда и по границата със Словения. В Унгария от началото на 2015-а са влезли 250 000 мигранти, а откакто затвори границата със Сърбия на 15 септември, в Хърватия са пристигнали 55 000.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.