iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Ислямска държава" продължава да убива хора

"Ислямска държава" продължава да убива хора 05_1430738663

300 пленени язиди са били убити в Ирак близо до Мосул от бунтовници от “Ислямска държава”. Това предаде Би Би Си, като се позова на иракски официални лица.

Иракският вицепрезидент Осама ал Нуяфи описа смъртните случаи като “ужасяващи и варварски”.

Хиляди членове на религиозното малцинство на язидите бяха заловени миналата година, а десетки хиляди други бяха принудени да напуснат земите си след офанзивата на джихадистите.

Не е ясно как са били убити пленниците или защо това се е случило сега, коментира Би Би Си. Вчера бе разпространено и поредното видео, в което малолетно момче, обучавано от “Ислямска държава”, застрелва в главата мъж, обявен за шпионин.

Ислямистите от “Ислямска държава” планират да си отмъстят за лидера им Абу Бакр ал Багдади, който бе сериозно ранен в резултат на въздушен удар на водената от САЩ коалиция през март, твърдят експерти пред в. “Гардиън”. В момента Ал Багдади бил на легло и се нуждаел от постоянни грижи. Източници от групировката твърдят, че той вече не е начело на екстремистите. На практика в момента страховитата организация се управлявала от група висши командири, сред които основната фигура е Абу Алаа ал Афри.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.