iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изнасилването в Ислямска държава е уредено с документ

Изнасилването в Ислямска държава е уредено с документ 12_1451465468

Изнасилването на пленени жени от джихадистите е уредено от специална фетва, издадена от Комитета за изследвания и фетви на „Ислямска държава“, като според документа изнасилванията са „една от неизбежните последици на джихада“. Това съобщава „Индипендънт“.

Сексуалната фетва включва 15 правила. Не се позволява сношението с жена, която е в менструален цикъл или е бременна. Освен това се забраняват и абортите.
Много от постулатите се отнасят до изнасилванията в семейства и „споделянето” на децата на робинята. „Ако собственикът на пленена жена, която има дъщеря, годна за сношение, има сексуални отношения с последната, на него не се позволява изобщо да се сношава с майка й - гласи едно от правилата. - Ако той се сношава с майката, тогава не му се позволява изобщо да се сношава с дъщеря й”. На „собствениците” е забранено да изнасилват две сестри едновременно, както и робини да се предават от баща на син или на други роднини.
Аналният секс е забранен. Фетвата също гласи, че всяка робиня, която забременее от „собственика” си, трябва да бъде пазена и освободена след смъртта му.
На бойците не се позволява да продават робините си на някого, за когото знаят, че ще се държи зле с тях. „Собственикът на пленнички трябва да е състрадателен и мил с тях, да не ги унижава и да не им дава работа, която те не могат да свършат”, гласят указанията.

Междувременно агенция Ройтерс съобщи, че за управлението на робите и пленниците Даеш е организирала специално министерство. Това е само едно от новосъздадените министерства, отговарящо за „военната плячка“. Подобни институции са създадени и за експлоатацията на природни ресурси като петрола. По този начин терористичната организация е създала правителствени инструменти, които й позволяват да управлява големи части от Сирия, Ирак и други райони.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.