iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Китаец две години гледал азиатски черни мечки, мислел че са кученца

Китаец две години гледал азиатски черни мечки, мислел че са кученца 07_1436190595

Китаец изпадна в шок, след като продължение на две години гледал две кученца, докато не разбрал, че домашните му любимци всъщност са азиатски черни мечки. Вън Кейу купил двете животни като бебета от уличен търговец преди две години.

Според продавача палетата били кученца от рядка порода. Купувачът ги прибрал вкъщи и започнал да се грижи за тях. Мъниците обаче не спирали да растат, както и апетитът им. Това му се видяло странно, но въпреки това нямал никакви съмнения за любимците си.

Вън осъзнал заблудата си едва когато той и хората в целия град получили брошури, с които местните власти обясняват на хората какви опасни животни живеят в района и какво да правят, ако ги срещнат. Заедно с това било обяснено и кои видове са застрашени от изчезване и защитени от закона.

Към всичко това имало и снимки на съответните животни. Едва тогава Вън разбрал не само, че не отглежда кучета, а че в дома си има две азиатски черни мечки, които са защитени от закона, а за отглеждането им е нужно специално разрешение.

За да не бъде сметнат за бракониер и да се озове зад решетките, Вън звъннал на съответните служби, които дошли да приберат животните и да ги откарат в резерват. При прегледа било установено, че мечетата са здрави и са били гледани добре.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.