iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ликвидираха оператор и режсьор на филми на Ислямска държава

Ликвидираха оператор и режсьор на филми на Ислямска държава 05_1433089487

Режисьор и оператор на филми, които се снимат от "Ислямска държава", бяха ликвидирани при атака на иракските ВВС срещу една от базите на екстремистите. Базата се е намирала близо до град Фалуджа в провинция Анбар. Това съобщи иракското вътрешно министерство, цитирано от ТАСС и БТА.

"Въздушните удари бяха нанесени по база на екстремистите близо до Фалуджа, когато в нея протичаше съвещание на командването на ИД", се казва в изявлението на министерството, цитирано от телевизия "Ал Джазира".

При операцията са убити най-малко 28 екстремисти, повечето от които са чуждестранни граждани. Иракското вътрешно министерство потвърди, че сред тях са режисьорът на филми за ИД Абу Мохамед ас Сури и операторът на пропагандни филми на групировката Абу Осама ал Амрики.

Филмите на ИД се разпространяват предимно в социалните мрежи и са известни с жестокостта си. В тях се показва как ислямистите убиват заложници и цивилни, които отказват да си сътрудничат с тях.

От лятото на 2014 г. ИД започна настъпление в северните провинции на Ирак. В момента екстремистите контролират почти една трета от територията на Ирак, включително около 80 процента от провинция Анбар, отбелязва ТАСС.

Източник: dnes.dir.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.