iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор Чикаго с важна победа над италианци

Миньор Чикаго с важна победа над италианци 06_1467058293

"Миньор" (Чикаго) постигна важна победа с 5:0 над "Интернационал 1996" в мач от първенството на майсторската група в Метрополитан Сокър Лийг. Италианците са един от отборите, които са основни конкуренти за оставане в групата. Още с началния съдийски сигнал българите заиграха офанзивно и имаха няколко положения за гол. Нападателят Мартин Митев стреля на два пъти от добра позиция, но противниковият вратар спасяваше. Вторият нападател на "чуковете" Дидо Радев, също имаше добра ситуация за отбелязване на гол, но италианският страж направи фал, като изби топката извън очертанията на наказателното поле. Левичарят Стефан Златев изпълни опасно фала, но отново вратарят изби на сигурно. Междувременно италианците също имаха добра възможност, но Христо Христов показа класата си и запази вратата си суха. Все пак логичното се случи и в средата на първата част Ивайло Александров пресече подаване през центъра, напредна и подаде на Иван Михалев, който продължи пътя на топката към Стефан Златев. Левият бег намери в центъра ветерана Тони Тодоров, който с едно докосване изведе включилият се изнендаващо в атака по левия фланг Александров. Последният навлезе опсано в наказателното поле и стреля, вратаря изби, но коженото кълбо попадна в краката на връхлитащия Дидо Радев, който вкара от един метър и откри резултата за 1:0. До края на първото полувреме италианците излизаха на два пъти в удобни позици за отбелязване на гол, но с добрите си намеси вратарят Христов ги отказа. С подновяването на играта, в рамките на три минути, "чуковете" матираха съперника. С първата атака Мартин Митев натресе горна греда, топката се върна в добре пласираният Ивалин Гунчев и той с бомбен удар разстреля вратаря за 2:0. Две минути по-късно отново Гунчев дриблира по лявото крило и с прецизен удар от далеч в кара в противоположния ъгъл за 3:0. В 71-минута Борислав Радев подхвана атака през центъра подаде в дясно на Пламен Пенев, който навлезна в наказателното поле и върна паса по земя на Теди Коларов. Последният стреля отблизо, но вратаря изби топката, която се върна към добре пласираният Борислав Радев, който вкара на празна врата за 4:0. Минути преди края на мача Теди Коларов спечели корнер от дясно, Пенев изпълни по-перфектен начин ъгловия удар и намери Стефан Златев, който вкара необеспокояван от никои за крайното5:0.
"Хубав мач за нашия отбор, беше ни трудно срещу коравите италианци. Радвам се, че не се подведохме по тяхното темпо. Наложихме своя стил на игра и това ме радва. Доволен съм от абсолютно всички момчета, раздадоха се максимално, играха като колектив и съвсем заслужено победихме. Остава ни един мач преди паузата, надявам се да го изиграем на ниво и да звършим на добра позиция преди старта на втория полусезон", коментира помощник-треньорът на "Миньор" (Чикаго) - Емил Миланов.
Този вторник от 8:00 часа вечерта на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, "Миньор" ще изиграе отложожения си мач с немския "Кикерс 1958". След този мач "винкелите" имат двумесечна почивка преди старта на втория полусезон.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.