iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор Чикаго стартира сезона в зала като шампион

Миньор Чикаго стартира сезона в зала като шампион 12_1417386745

С наближаването на коледните и новогодишните празници, навсякъде по света се организират кампании в помощ на нуждаещи се хора от всякакво естество. През изминалата събота, в южната част на Чикаго, в зала "Grasshopper Indoor Soccer", се изиграха мачовете от междущатския благотворителен турнир по футбол "Street Soccer USA" във формат 5+1. В състезанието се включиха десет отбора, разделени в две групи.
"Веригата турнири "Street Soccer USA" се организират в цялата страна, за да помогнат на хората, които са най-ощетени в съвременното общество", сподели организаторът Отто Родригес. "Идеята е чрез футбола да се приобщават младежи, социално слаби, сираци и бездомници, които нямат нужното положително внимание и стават гангстери. Сокърът им помага да са здрави, да създават контакти, умения, да развиват приятелства. Чрез комуникацията в турнирите, хората се образоват в положителни качества, които по-късно ще им помогмат в живота. Събраните такси за участие в турнира отиват за подготовката и организирането на отбори или нуждаещи се, които да се включат в надпреварата наравно с другите отбори. Голям пример за подобни каузи е бразилският футболист Кака, който организира същите турнири в родината си и прави футболния терен смисъл в живота на много хора."
В първия си офицален мач за сезона в зала, "Миньор" Чикаго завърши наравно 1:1 с полския тим "Home Group". Единственото попадение за "чуковете" вкара Ивалин Гунчев. Във втория си двубой "Миньор" победи трудно с 3:1 "United". Головете отбелязаха Пламен Пенев, Ивалин Гунчев и Мартин Минков. В третия си мач "жълто-черните" промениха тактиката и заиграха предимно на контраатаки. Това даде страхотен резултат и убедителна победа с 6:1 срещу "Drunk". По два гола вкараха Пламен Пенев и Мартин Минков, а по веднъж се разписаха македонецът Борче Йованов и Анатоли Вътев. "Жълто-черните" прибавиха и три греди към актива си, две на Минков и една след удар с глава на Пенев. Последният мач в групата беше срещу 18-сет-годишната формация на професионалния клуб "Inferno". Tова беше, може би, най-трудно извоюваната победа с 3:1 в групата. Светозар Гюров вкара два идентични гола със силен удар отдалеч, а веднъж се разписа Ивалин Гунчев от дузпа. С три победи и един равен "Миньор" оглави група "А" и се класира директно на полуфинал, където срещна отбора на организатора на турнира Отто Родригес - "Libertad". "Винкелите" не оставиха никакви съмнения, че ще играят на финала и въпреки тънките отсъждания на съдията, победиха убедително с 5:1. Два гола за победата отбеляза Ивалин Гунчев, а по веднъж се разписаха Анатоли Вътев, Пламен Пенев и младият Ивайло Александров.
На финала "Миньор" победи трудно с 2:1 представителя на щата Минесота - "S.S.Twin", който беше съставен изцяло от цветнокожи сомалийски футболисти. Българите поведоха след гол на Анатоли Вътев, който довкара топката след силен удар от малък ъгъл на Пламен Пенев. Пет минути по-късно сомалийците успяха да изравнят за 1:1. Този резултат се запази две минути преди края, когато Ивалин Гунчев подаде хитър пас с гръб към вратата на добре пласирания Мартин Минков, който с удар от въздуха направи безпомощен вратаря и вкара шампионското попадение за 2:1. При отсъствието на титулярния вратар на "винкелите" - Мартин Митев, в турнира пази страхотно полякът Bartek Niewiadomski.
"Това, което на мен ми направи добро впечатление, е, че се ориентирахме бързо и намерихме себе си. Събрахме се за първи път в зала, след сезона на открито, и заиграхме организирано. В първия мач се видя нивото на всеки от нас, във втория се подкредихме, а в третия вече си пролича стила на игра, с който спечелихме турнира. Най-важното е, че успяхме да се забавляваме и няма сериозно контузени играчи. Радвам се, че "Миньор" беше поканен и откликна на каузата. Турнирът се яви и като част от прехода, от голям терен към футбола в зала през зимата", каза капитанът на "Миньор" Чикаго - Ивалин Гунчев.
За голмайстор на турнира беше избран бившият юношески национал Пламен Пенев, който вкара най-ефектните и важни голове за "чуковете". Наградата за най-полезен играч "MVP" грабна опитният Анатоли Вътев. Накрая, организаторът на турнира - Ото Родригес, връчи шампионската купа и сумата от $500 на капитана Ивалин Гунчев. "Жълто-черните" бяха единодушни в решението си и продължиха духа на благотворителност, като със спечеления награден фонд подпомогнаха свой съотборник, без здравна застраховка, лекуващ контузия от дълго време.
Всички отбори финалисти, в серията турнири из страната, се квалифицират да играят на заключителния турнир на най-добрите през месец август следващата година, в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.