iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор завърши наравно с вицешампиона на Метролигата

Миньор завърши наравно с вицешампиона на Метролигата 05_1430800447

Миньор (Чикаго) счупи каръка и завърши наравно 1:1 с миналогодишния вицешампион "Игълс" 1940. Мачът беше от трети кръг на най-силната полупрофесионална лига в САЩ - Метрополитан Сокър Лийг. Пет минути след началото на мача, след отлично организирана контраатака поляците успяха да поведат в резултата. Пет минути по-късно българите успяха да върнат попадението, след отлично включване по дясното крило на Асен Василев и точно подаване на връхлитащия Ивалин Гунчев, който разстреля вратаря от упор за 1:1. Този резултат се запази до края на мача, който премина от началото до края под проливен дъжд.
"Спечелихме първа точка в тази тежка за нас лига, срещу вицешампионите от миналата година, което е важно за самочуствието на отбора. Жалко, че имахме възможности, които не оползотворихме и ще трябва да работим върху атаката, тъй като много бързо губим топката и по този начин товарим защитата. Има върху какво да се работи и смятам, че нещата ще се развият добре.", каза след мача старши треньорът на "Миньор" (Чикаго) - Цветан Йончев.
В първите си два мача "чуковете" загубиха с катастрофални резултати, но в тази среща въпреки осакатения състав успяха да спечелят първа точка и да отбележат гол. Припомняме ви, че бившия професионален футболист Росен Каптиев и бившия капитан на националния отбор за юноши - Пламен Пенев са наказани за по-три мача. Също така двамата титулярни централни защитници Георги Николов и Светозар Гюров, както и левия бек - Стефан Златев са контузени.
Тази неделя от седем часа вечерта централно американско време "Миньор" (Чикаго)играе с гръцкия тим "Хеленики", завършил на трето място през миналия сезон. Мачът ще се изиграе на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.