iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младеж прави по едно добро всеки ден

Според млад мъж, правенето на добрини не изисква много усилия, но може да промени изцяло живота ти.

С тези думи 26-годишен мъж приключва, и то успешно, най-голямата си цел за 2014 г. – да направи поне едно добро дело всеки един ден от годината. За това време той е похарчил около 3800 евро и е накарал десетки хора да се усмихнат, получавайки страшно много позитивни емоции като награда. Вдъхновен от начинанието си, той възнамерява да продължава всеки ден да прави добрини.

В края на миналата година 26-годишният британец Люк Камерън загубил един от най-добрите си приятели, болен от рак, което го накарало да преосмисли живота и отношенията между хората. Така той решил през цялата 2014 г. всеки ден да прави по някое добро дело или просто нещо мило за хората около себе си, независимо дали ги познава.

Оттогава той е направил безброй жестове на непознати, като е купувал храни и напитки за бездомни хора, плащал е горивото на човек, който е бил след него на бензиностанцията, или пък е извадил монети, за да помогне на жена да събере за паркомата. Люк изчислява, че за цялата година е похарчил около 3800 евро за добрите си дела. Не всичките му добрини обаче се изчерпват с даването на пари. На възрастни съседи е помагал, като им е изхвърлял боклука и е пекъл курабийки, които раздавал щедро.

„В свят, в който правенето на селфита и публикуването на снимки с новата ви чанта или "Ролекс" е основно занимание, хората забравят да мислят за друго освен за себе си. Нашето поколение забрави да се грижи за другите, понеже сме толкова обсебени от себе си, че дори не ни интересува през какво преминават другите”, посочва Люк и допълва, че добрините са променили изцяло мисленето му и той смята да продължава да ги прави и през новата година.

Благородните му дела не са останали незабелязани и благодарение на тях той е получил работа и вече ще бъде „филантропия мениджър”. С други думи, ще му плащат, за да обикаля Великобритания и да помага на 45 благотворителни организации.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.