iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Очакава се жестока снежна буря да удари Ню Йорк

Очакава се жестока снежна буря да удари Ню Йорк 01_1422283872

Очаква се днес най-голямата снежна буря в историята на Ню Йорк да удари града. Затова там тече трескава подготовка преди настъпването на стихията в понеделник.

Метеоролози предупредиха, че двудневният апокалипсис се очаква да донесе еднометрова снежна покривка, а хората в засегнатите райони ще могат да разказват дори на внуците си за голямата природна стихия в началото на 2015 г.

Националната метеорологична служба издаде предупреждение за снежна буря с ветрове между 89 и 105 км/ч.

След предупреждението им кметът на Ню Йорк Бил де Блазио посъветва гражданите да се подготвят за истински апокалипсис и да очакват силни затруднения в трафика.

„Това може да бъде най-голямата буря в историята на този град”, посочи Де Блазио и призова хората да не шофират и да не ходят пеша, за да не пострадат от падащи дървета.

Предупреждението за опасното време влезе в сила от понеделник сутринта и изтича във вторник следобед, като се очакваше основният удар на бурята да бъде в понеделник вечерта местно време. Заради това училища, детски градини и други институции имаха готовност да затворят врати във вторник.

Заради разразилата се буря над 600 полета бяха отменени, а авиокомпаниите започнаха да презаверяват билетите за полетите на 26 и 27 януари за други дати.

Екстремното време засегна и Канада, като според специалисти на пътя на стихията в САЩ и Канада живеят 58 милиона души.

Най-обилният снеговалеж в Ню Йорк е бил регистриран на 11 и 12 февруари 2006 г., когато са натрупали 68 сантиметра сняг, припомнят агенции.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.