iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще спират изтичането на капитали от страната в Русия

Ще спират изтичането на капитали от страната в Русия 05_1432364833

Законът за амнистия на капиталите беше приет от Руската Държавна дума окончателно на второ четене, като основната цел на документа е да се овладее масовото изтичане на финансови средства от страната.

Новите разпоредби предвиждат пълно освобождаване от наказателна отговорност при данъчни нарушения, ако физическите лица доброволно легализират своите капитали и активи в чужбина.

Така наречената „амнистия на капиталите” ще влезе в сила на 1-ви юли и ще продължи до края на годината. Тя ще обхваща сделките, извършени до 1-ви януари 2015 г.

Всеки, който иска да легализира задграничните си активи, ще трябва да попълни данъчна декларация, в която да посочи своята недвижимост, транспортни средства, акции и банкови сметки. Заявителите не са длъжни да разкриват произхода и структурата на своите активи в чужбина, посочва БНР.

Законодателите от своя страна дават гаранции, че деклараторите няма да бъдат подложени на наказателно или административно преследване и от тях няма се изискват невнесени данъци. Това ще важи само за посоченото в декларацията, която след подаването няма да може да се допълва.

Информацията в документа ще се смята за данъчна тайна. Еднократната амнистия на капиталите беше предложена в края на миналата година от Владимир Путин: Всички разбираме, че пари могат да се печелят по различни начини. Но съм убеден, че трябва окончателно да обърнем офшорната страница в историята на нашата страна, заяви руският президент.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.