iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Зареждаме телефоните по-бързо

Зареждаме телефоните по-бързо 12_1417782039

Проблемът с бързото изтощаване на батерията при смартфоните продължава да съществува. Затова редица разработчици търсят начин да удължат времето на работа с едно зареждане.

Последната разработка обаче обеща да направи истинска революция, ако бъде реализирана. Тя е на израелската фирма “Стордот”. Компанията е разработила технология, която позволява зареждането на телефона да става само за 30 секунди, съобщава Ройтерс.

Фирмата е създала чрез нанотехнологии акумулаторна батерия, която може да се зарежда значително по-бързо от стандартните. Принципът, на който действа, е наречен сюнгер - електричеството буквално било изсмуквано при зареждане и след това съхранявано.

Разработихме нови материали, които никога не са били прилагани в производството на батерии за мобилни устройства, коментира Дорон Майерсдорф, ръководител на “Стордот”.

Иновационната технология използва наноточки, които представляват биоорганични пептидни молекули. Те позволяват бързото усвояване на електрическата енергия и съхранението ѝ с минимални загуби.

Има обаче един недостатък - телефоните с новите батерии ща са по-скъпи от стандартните със 100-150 долара. За сметка на това обаче ще осигуряват повече зареждания - 1500, а сега стандартните батерии имат живот от около 1000 зареждания.

Същият метод може да се използва и при електрически автомобили, като акумулаторите щели да се заредят за минути, а не за денонощие.

Новите батерии за смартфони ще могат да бъдат пуснати в производство през 2016 година.

От Ройтерс допълват, че сред инвеститорите в компанията фигурира и руският милиардер и собственик на футболния клуб “Челси” Роман Абрамович. Според Асошиейтед прес той е вложил в компанията 10 млн. долара.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Януари-2018

25-Януари-2017

24-Януари-2017

26-Януари-2016

26-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com