iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жена почина при блъсканица в супермаркет във Венецуела

Жена почина при блъсканица в супермаркет във Венецуела 08_1440932987

Жена на 80-годишна възраст почина в блъсканица във венецуелски супермаркет. В него са се предлагали субсидирани от държавата стоки. Това съобщава британският вестник "Телеграф".

ова не е първият подобен трагичен инцидент в латиноамериканската държава, където недостигът на хранителни продукти и икономическите трудности са честа причина за събирането на големи опашки и провокирането на сбивания.

При произшествието са били ранени 75 души, включително и петима представители на силите на реда. В хаоса войници от Националната гвардия са се опитали да овладеят 5-хилядната тълпа с употребата на сълзотворен газ. "Поради недостига на храна отчаянието е огромно", обяснява Андрес Камейо, местен политик от опозиционна партия. Именно той публикува снимката на загиналата възрастна жена.

Междувременно държавният глава на Венецуела Николо Мадуро обвини опонентите си в умишлено предизвикване на проблеми и преувеличаване на инцидентите, чрез което съперниците му се опитват да саботират икономиката и да свалят социалистическото правителство на страната. Критиците обаче са категорични, че зачестилите безредици са симптоми на нарастващите трудности на близо 29 млн. венецуелци, които се сблъскват с провала на държавния икономически модел.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.