iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Погребаха Марио до Мирослава

Фото: Монитор

Близките на убития в Студентския град Марио се сбогуваха вчера с него на метър  от гроба на другото убито момиче от Перник – Мирослава. Отвореният ковчег на  студента беше положен на централните гробища в миньорския град, където се  стекоха близо 250 души, дошли да отдадат последна почит на момчето. Сред тях
бяха колегите му от УНСС, приятели и роднини. Някои от тях запалиха свещ и за  зверски убитата през ноември м.г. Мирослава.

 „Ето, Марио, сега ще си имаш компания. И Мира е там”, нареждаше вчера възрастна жена, която ридаеше до отворения ковчег на момчето.

Всички съученици, колеги и приятели на Марио изказаха един по един  съболезнованията си на майка му, Росица. Жената обаче не издържа и на няколко  пъти припадна. Бащата на момчето – Борислав, не спираше да плаче, докато двама  мъже го придържаха, за да не падне.

Близки на семейството разказаха пред „Монитор”, че най-тежко загубата  била преживявана от брата близнак на Марио – Мартин. До петък вечерта той не  обелвал нито дума. Гледал в една точка и не реагирал на абсолютно нищо. Наложило  се при него да отиде психоложка, която да му помогне, но и професионалистката
ударила на камък. Единствен учителят му по народни танци успял да го накара да покаже някаква емоция. След кратък разговор с него Мартин проплакал за първи път  след трагичната нощ от миналия уикенд.

„От мъка родителите му бяха обезумели. Борислав и Росица бяха хванали ръцете на мъртвия си син, като обясняваха, че ще го стоплят и той ще си отвори  очите. Двамата седяха до него така с часове, като с надежда се взираха в лицето му”, разказа близък на семейството.

 „Никога няма да успеем да преживеем загубата. Марио завинаги ще остане в сърцата ни. Дано след този случай нашите връстници да си вземат поука”, проплака една от най-близките приятелки на двамата близнаци.

Сбогуването със студента продължи повече от два часа, докато всички присъстващи отрупваха ковчега му с цветя и венци.

Междувременно младежи от Перник и Добрич, откъдето е обвиненият за смъртта на Марио студент, започнаха да се заплашват със смърт и саморазправа.

Източник: в. "Монитор"

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.