iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


5 “а” клас от ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник посети Парламента

5 “а” клас от ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник посети Парламента 12_1418023101

5 “а” клас от ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник беше поканен от народният представител от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов на среща в Парламента.

Учениците и техните ръководители Емилия Цекина и Иванова бяха изготвили специална брошура за дейността на Народното събрание и за д-р Павлов, на която пише „Д-р Павлов е големият приятел на учениците и учителите в ОУ „Св.Иван Рилски”! Благодаря Ви, докторе!”.

При влизането на децата в сградата на Парламента, д-р Павлов разписа всяка една брошура. Добрата подготовка на децата на тема „Народно събрание” и „Конституция” бе дело на класните ръководители, които по-рано тази седмица проведоха урок на децата и под формата на ролеви игри ги запознаха с дейностите на Парламента и на българските депутати.

Учениците разгледаха мястото, където се коват българските закони и се срещнаха с новите народни представители. В рамките на посещението си те присъстваха на петъчния парламентарен контрол, разходиха се из кулоарите на Парламента и влязоха в залите, където работят комисиите.

В края на визитата всяко дете получи лично от д-р Павлов специално подбрани подаръци като спомен от вълнуващия ден – по една Конституция на Република България и детска книжка „Първият Парламент на България”. Децата бяха и обект на медийно внимание и пред камерите разказаха колко развълнувани са да се докоснат до атмосферата на Народното събрание и да изживеят незабравими мигове в парламентарните кулоари.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.