iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


АБВ иска електронно машинно гласуване в цялата страна през 2018 година

АБВ иска електронно машинно гласуване в цялата страна през 2018 година 02_1456649328

Ние сме за въвеждането на електронното машинно гласуване в цялата страна през 2018 година, като за президентския вот тази година трябва да се открият поне 5000 хиляди секции, в които да може да се гласува по този начин. Тoва заяви по време на дебат в ефира на радио „Дарик “ депутатът от ПГ на АБВ и член на правната комисия към Народното събрание Лъчезар Никифоров . По думите му Алтернатива за българско възраждане е и за въвеждането и за електронното дистанционно гласуване, но само при постигането на при ясни и категорични гаранции за сигурността на вота.

Никифоров коментира идеята за въвеждането на задължителното гласуване като възможна временна мярка. Депутатът обаче посочи, че преди да се предприеме подобна стъпка трябва да се разгледат обстойно предложенията за санкционен режим за гражданите, които не упражнят подаването на глас и дали въвеждането на глоби или друг тип наказателни мерки кореспондира с записаното в Конституцията на България.

„От Алтернатива за българско възраждане считаме още, че активната регистрация на избирателите ще подпомогне изборния процес. На този етап това е целесъобразно решение“, посочи още Лъчезар Никифоров. Той коментира и предложенията за намаляване на дните за предизборна кампания като заяви, че значението на темата се преекспонира, а основните насоки по които трябва да се помисли, дали при определен тип кампании, каквато е президентската, намалените срокове ще позволят на кандидатите например да посетят и проведат мероприятия във всичките 28 области в станата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.