iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


АБВ одобри кандидатите за кметове на общини

АБВ одобри кандидатите за кметове на общини 08_1438588166

ПП АБВ одобри 85-ма кандидати за кметове на общини, като сред тях е Олег Тодоров на Трън. Той е на 33 г., с висше образование, завършил е “Публична администрация”. Младият кандидат е бил заместник– кмет на Трън.

80 от кандидатите за кметове на общини са номинации на Алтернатива за българско възраждане. 17 са независими кандидати, подкрепени от партията. В шест общини ще бъдат подкрепени коалиционни кандидати.

ПП АБВ е готова и с кандидати за кметове на 17 от районите в София. Информацията оповести заместник-председателят на АБВ Румен Петков в присъствието на журналисти .

„Имаме най-добре балансираната във възрастово и професионално отношение листа“, подчерта Петков. Той допълни, че сред кандидатите за кметове на партията има много млади хора и специалисти в областта на правото, медицината, инженерните специалности и др.

„Силно разчитам, че с нашите кандидатури ще дадем възможност на обществото да направи един сериозен, разумен и от професионална, и от обществена, и от политическа гледна точка – мотивиран избор. Една от основните цели, които си поставя политическа партия АБВ, е със своята кампания, която ще е позитивна и ще бъде ориентирана към търсенето и намирането на решения на проблемите на различните общини и региони, да дадем възможност на повече от българските граждани да участват активно и мотивирано в гласуването“, посочи Петков.

Заместник-председателят на АБВ заяви и категоричното намерение на партията да се бори за повишаване на изборните си резултати на предстоящия местен вот. „Задачата, която Националният предизборен щаб формулира пред нашите структури, е максимална мобилизация, пълно участие в листите за съветници, кандидати за кметове на населени места и общини и като задача пред всяка една от областните ни структури – постигане на един резултат от 200 000 гласа“.

Петков подчерта, че през следващите дни предстои да бъдат разгледани номинации за градоначалници на някои от големите областни градове.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.