iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


АБВ предлага още кандидати за кметове

АБВ предлага още кандидати за кметове 09_1441100179

От партията АБВ смятат да издигнат 180 кандидати за кметове и си поставят за цел да съберат 200 хиляди гласа в местните избори на 25 октомври.

Освен това позицията на партията за референдума, който ще се проведе заедно с местния вот, е “за” електронното гласуване, съобщи заместник-председателят на партията Румен Петков.

Това означава удвояване на гласовете в сравнение с получената подкрепа на парламентарните избори, посочи Петков и определи задачата като “тежка и амбициозна”, но като човек, познаващ партията, считал това за напълно постижимо.

АБВ има утвърдени кандидати в 21 от областните центрове – от тях двама са коалиционни кандидати, един е независим, а останалите 18 са партийни кандидатури, каза още зам.-шефът на партията.

По думите му в част от общините партията очаква да постигне съгласие за коалиция с БСП.

“За нас е важно нашите общински структури да имат и свободата и отговорността при номинациите за кандидати за кметове и при структурирането на листите за общински съветници”, посочи още той.

По думите на Петков АБВ не е проблемът, а решението вляво, защото за един парламентарен сезон са показали как се прави политика и чрез вицепремиера Ивайло Калфин, и чрез парламентарната група на АБВ, заради която с много силен и тежък диалог все пак е бил приет пакет от закони в социалната сфера, с подкрепата на синдикатите и работодателите.

От партията ще настояват за разширяване правомощията на местното самоуправление. Според Румен Петков, трябва да се разширят правомощията на кметовете на села, защото те сега “са зрители” – не разполагат с никакви инструменти при формирането на бюджета на населените места, за които носят отговорност.

“Ние сме единствените, които говорят за второ ниво на местно самоуправление и за съжаление и на тези местни избори, ще отидем без подготовка за второ ниво на местно самоуправление”, посочи представителят на АБВ. Той обясни, че тук проблемът вече не са европейските структури, които ще ни накажат, защото не изпълняваме собствените си ангажименти.

Петков аяви още, че партията ще води строго позитивна кампания и ще представя за какво е, какви политики и решения предлага. По думите му АБВ няма да навлиза в лични нападки и деструктивна кампания, която може да доведе до допълнително разочарование в хората, отвращение и неучастие в изборния процес. “Ще водим чиста кампания, ще минимизираме публичните нагледни материали, които изискват места за тяхното разлепване”, каза Петков.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.