iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


АБВ ще има своя кандидатура за кмет в Перник

АБВ ще има своя кандидатура за кмет в Перник 07_1438321850

АБВ ще излезе със своя кандидатура за кмет в Перник, като в момента има две кандидатури измежду които първо общинския, а след това и областния съвет на партията ще утвърди този, който ще се включи в кметската надпревара в миньорския град. Това стана ясно на пресконференцията, на която присъства и лидерът на АБВ Георги Първанов.

Така на практика отпадат всички надежди, че евентуална обща лява кандидатура за Перник. Нещо, което се коментираше в пространството в последните дни.

„АБВ няма да подкрепя никого в цялата страна. АБВ или издига самостоятелни кандидати или участва в коалиция. Може да подкрепя независим кандидат на равни начала. Ние работим за това в рамките на добрата коалиционна култура да има равностойни отношения с всички участници в нея" – каза Георги Първанов. Писмото, в което активисти на БСП от града го призовават АБВ да подкрепи кандидатурата на Ерик Георгиев за кмет Първанов коментира така: „Разбирам напълно емоциите на подписалите писмото. Както и те са отбелязали и аз имам своите емоции. Бих расъждавал по различен начин, ако подобно писмо беше факт във времето когато ни изключваха от партията. Защото в писмото се говори за разделение, а всички знаят за едно изключване което беше направено и противоуставно. Но въпросът не е в устава, а в морала.

Винаги съм уважавал съратниците ми и приятелите ми от БСП и съм благодарен, че са ме подкрепяли. Искам да питам тези хора, подписали писмото дали знаят, че лично по моя инициатива и на ръководството на пернишката организация на АБВ водим разговори с ръководството на БСП на територията на Перник. Ние сме предложили единно явяване на изборите в областта, и особено в Перник. Ние предложихме коалиция или подкрепа на независим кандидат. Вместо това се случиха неща, които аз уважавам . Никой не може да спре една партия да номинира и излъчи кандидати. Но БСП вече има кандидат, кандидат издигнат от БСП, човек който води и листата на БСП.".

Първанов подчерта, че лично е говорил с председателя на БСП Перник Нено Темелков именно за кметските избори в Перник, питайки го какво ще се прави. Отговорът бил – да се разберат големите на централно ниво. А всички знаят, че на върха няма как да се разберат – на Позитано вече трети месец Миков е зает и няма време за сериозни разговори, които бяха предложени от президента Първанов.

На практика БСП поставят АБВ пред свършен факт и настояват за подкрепа. Именно заради това от АБВ остават верни на решението си, когато няма коалиция да издигат свой кандидат. Както ще бъде и в Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.