iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Александър Шаламанов е докарал "Тролейбусен танспорт" - Перник пред фалит, смята Десислав Аспарухов

Александър Шаламанов е докарал "Тролейбусен танспорт" - Перник пред фалит, смята Десислав Аспарухов 07_1406536336

Според заместник - председателят на общинския съвет Десислав Аспарухов,"Тролейбусен танспорт" - Перник е докаран пред фалит. Дружеството е управлявано от Александър Шаламанов, назначен по предложение на мнозинството на общинските съветници от ГЕРБ.

По времето на Александър Шаламанов са назначение над 50 нови служители, при положение, че в предприятието вече има около 60 работещи. Вероятно тези назначени хора не са знаели, че работят в пернишките тролеи, а само са се водили там, за да се взимат пари, допълва още Десислав Аспарухов.

Той каза, че пари на тролеите за издръжката им са превеждани, но не са отивали по предназначението им. Александър Шаламанов се прочу с това, че вечеря в несъществуващ ресторант на стойност 3500 лева. По негово време стачките в предприятието и спирането на тролеите бяха нещо редовно.

Общинското предприятие е докарано до фалит и общинския съвет на Перник води непрекъснати преговори с фирми, на които се дължат пари, за да продължи да съществува.

Другата новина, която перничани очакваха и бяха залъгвани от управляващи, но няма да се случи е докарването на тролеи "втора ръка" от София. Те са в по - добро състояние от пернишките. Но и това няма да се случи. Преговори със софийски предприятия не са водени, каза още Аспарухов.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.