iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Атака", Перник се противопостави на опитите да се спре телевизия "Алфа"

"Атака", Перник се противопостави на опитите да се спре телевизия "Алфа" 11_1417094036

Структурите на партия „Атака” в област Перник се противопоставиха на опитите на ГЕРБ да спре единствената /освен БНТ/ обществена телевизия „Алфа”, която е на „Атака”. Това обяви областният координатор проф. Румен Ваташки.

Думите му бяха по повод очакваните промени в закона за медиите, които се правят заради това, че „Атака” има своя телевизия. Целта е да няма партийни телевизии.

Този опит да замлъкне гласът на истината, считаме за безпрецедентна репресия върху медията и налагане на груба цензура, категорични са пернишките атакисти. ТВ „Алфа” е единствената медия с ясна и прозрачна собственост и финансиране. Зад нея не стоят неясни капитали, скрити зад офшорни фирми. Телевизията има лиценз от СЕМ и итговаря на всички законови изисквания, обяви проф. Ваташки. Спооед него целта е прозрачна – посланията на „Атака” дане достигнат до нейните стотици хиляди избиратели, да се скрие дейността на партията и да се затвори устата на Волен Сидеров.

Спирането на тв „Алфа” ще означава начало на установяване на диктаторски режим на Бойко Борисов с непредвидими последствия за българското общество, твърди проф. Румен Ваташки. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева пък наложила вето за разпространението на вестник „Атака” в кулоарите на Парламента.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.