iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бареков: Сегашният парламент е мъртвороден

 Бареков: Сегашният парламент е мъртвороден 04_1397226437

Светлин Танчев и Румен Йончев стоят в парламента, за да внасят смислени законопроекти, поръчани ни от хората.

Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по време на извънредна пресконференция в Перник. Тя беше свикана заради въпросите на ГЕРБ към лидера на ББЦ. След като два дни поред депутатите на Бойко Борисов не влязоха в залата и блокираха работата на парламента, ГЕРБ попитаха Бареков защо и неговите депутати не са направили същото.

Бареков подчерта, че това, което обещават, вече е изпълнено, имайки предвид внесените промени за ранното пенсиониране на миньорите.

Днес целият зор за кворума е бил, за да се гласува поправката в Изборния кодекс на Бойко Борисов и Лютви Местан, понеже част от избирателите на ДПС имат проблеми с бюлетината, каза още Николай Бареков. Веднага след като Народното събрание започна работа днес депутатите промениха вида на бюлетината и увеличиха числеността на ЦИК по искане на ДПС с подкрепата на ГЕРБ.

Бареков отново категорично отсече, че този парламент ще работи до 25 май. По думите му, той е мъртвороден, тотално дискредитиран, в него няма енергия за каквото и да било.

Лидерът на ББЦ каза и че ще внесат още няколко законопроекта до изборите. Освен това имат и няколко внесени, като "Чисти ръце" и т.нар. комисия „Президент“.

На 26 май, ако българският народ е гласувал за нас, ние напускаме парламента и ще има предсрочно избори. За разлика от Първанов, ние ги гарантираме, защото те опряха до тези депутати, заяви Бареков, посочвайки Танчев и Йончев.

Днес Бойко Борисов си позволява да събира медиите и да разказва вицове. Вместо да се регистрира, стои и разказва вицове, възмути се лидерът на ББЦ.

Той изтъкна, че Бойко Борисов не е водеща фигура в политиката и вече не прави събитията.

Един от независимите Румен Йончев коментира, че днешният ден показа, че предизборната кампанията се пренася в парламента.

И той, и Николай Бареков призоваха да се помисли как парламентът да бъде максимално ограничен в своята работа до изборите.

Това трябва да стане, защото всеки ден ще слушаме вицове и ще гледаме представления, които целият да покажат колко велики били някои хора, каза още Йончев.

Той добави, че умеят да изпреварват събитията и ще продължат да го правят. Имаме още няколко неща, които ще предложим, ще дадем ресурс на парламента да ги прием до изборите, а след това е ясно, така не може, категоричен е лидерът на ЗНС.

Светлин Танчев също смята, че предизборната кампания вече влезе и в Народното събрание.

Това са политически хватки, които нито ни допадат, нито ни приличат, категоричен е депутатът.

Той посочи и бездействието за поисканата от ББЦ анкетна комисия за Плевнелиев. Има много обезпокоителна информация за президента от миналата седмица – предложението му за подуправителя на БНБ – една дама, която е най-големият противник на валутния борд в България. Никой не даде гласност за това. Надявам се по-бързо да съберем и подписа за анкетната комисия, за да предотвратим и една такава национална катастрофа, допълни Танчев.

Плевнелиев си слага подуправител на БНБ и г-н Прокопиев вече не дължи кредит от 3 млрд лева, допълни го Николай Бареков.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.