iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойка Павлова се срещна с кметовете от Пернишко

Бойка Павлова се срещна с  кметовете от Пернишко 09_1409742880

Новият областен управител Бойка Павлова, както и нейните заместници Галина Никодимова и Кирил Леонов се срещнаха с кметовете на населените места в Пернишко.

На срещата бяха обсъждани въпросите с организацията и нормалното протичане на предстоящите парламентарни избори на 5 октомври 2014г. От своя страна кметовете и кметските наместници запознаха областния управител с основните проблеми в съответните населени места и изразиха увереност, че ръководството на администрацията, в рамките на своите правомощия, ще съдейства за решаването им.

Състоянието на инфраструктурата, проблемите с водоснабдяването и остарялата водопроводна мрежа, непочистените дерета на реките, активизирането на свлачищни процеси, са сред приоритетните за решение въпроси в населените места в Пернишко.

80% от жителите на Батановци подкрепят с подписка премахването на остаряла жп-линия, която играе ролята на дига и при евентуално наводнение би застрашила живеещите в близост хора, заяви кметът на града Радослав Банчев. С оглед сериозността на проблема, Павлова поиска цялата информация да бъде описана и входирана с писмо в деловодството на Областната администрация, за да бъде поискано експертно становище от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и в кратки срокове въпросът да бъде решен.

Кметът на Студена Красимир Христов сподели тревогата на жителите на селото по повод съществуващите кариери и предоставените концесии за нови разработки, особено тези, които се намират на 500 м. от населеното място.

Кметът на кв. Бела вода Стефан Давидков постави въпроса за предприемане на бързи мерки за обезопасяване на опасния участък от пътя София – Гюешево, който пресича квартала и където стават множество пътно-транспортни произшествия.

Румен Петров, кмет на кв. Църква, помоли за съдействие за сформиране на експертна комисия от Областната администрация, която да направи оглед и и да изготви становище за състоянието на сградата на бившето АПК, която е държавна собственост.

За оказване на по-сериозен контрол върху фирмите, ангажирани със зимното почистване на пътищата в населените места на областта апелира кметът на Кладница Васил Мирчев.

Кметовете и кметските наместници заявиха, че наетите лица по програмата за временна заетост са били в помощ и подкрепа на всяко кметство.

Областният управител Бойка Павлова благодари на всички участници в срещата, пожела им успешна работа и заяви, че ще направи възможното лично да посети повечето населени места в Пернишко и да проследи организацията за провеждането на предстоящите парламентарни избори на 05.10.2014 г.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.