iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко гледа вота на недоверие по телевизора, нехае за правилата

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Противно на заявеното предварително, не за пръв път премиерът Бойко Борисов промени мнението си. Днес той се появи в парламента 10 минути преди началото на дебатите по вота на недоверие към неговото правителство, внесен от Коалиция за България и ДПС. Борисов обаче се оттегли в кабинета на парламентарната шефка Цецка Цачева, за да гледа дебатите по телевизора.

Липса на кворум отложи с 15 минути  началото на вота на недоверие срещу правителството на ГЕРБ. Оказа се, че депутатите от управляващата партия не са се регистрирали, въпреки физическо си присъствие.

Именно поради тази причина председателстващия Анастас Анастасов даде 15 минути почивка.

Основните мотиви за гласуването са "провал в политиката по вътрешната сигурност и обществен ред, отложеното присъединяване към Шенген, полицейщината и нарушаването на основни човешки права".

Премиерът все пак изслуша откриването на заседанието, след което заяви, че ще изгледа продължението му от кабинета на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Така поне премиерът ще присъства в сградата за разлика от предишните два вота на недоверие. Тогава Борисов се оправда, че не искал да вижда политическите си опоненти.

Парламентът започна своята работа с едноминутно мълчание в памет на жертвите в Норвегия. Веднага след това беше пусната и декларация, осъждаща подобен вид атаки.

 

„С тропане по масата не могат да се решат нито здравната реформа, нито изтичането на лекари в чужбина, нито заминаването на сънародниците ни извън граница, нито икономическия просперитет на България. Хванали сме се гуша за гуша. Трябва да спрат борбите в съдебната система, да се справим с корупцията, да решим проблемите в пенсионната система, здравеопазването и образованието. И най-вече – нужно е да се концентрираме върху развитието на икономиката. За мен икономиката не е в асфалта. Икономиката е в образованието, инвестициите, в оценяването на усилията на хората, които работят в България и вярват в промяната”. Това заяви преди дни гражданският кандидат за президент на Република България Меглена Кунева.

„В България липсват правила”, каза пък кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов. „Тук успехът ти не зависи от това, което знаеш, а от това кого познаваш. Това трябва да се промени. За да намериш добра работа, би трябвало да разчиташ на това колко си образован, какви са възможностите ти, какво си направил до момента и какъв е капацитетът ти да си полезен за обществото, а не на връзките, които имаш.”, допълни Христов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.