iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко води и Плевнелиев на театър в Перник

Перник снимка: за хората и събитията

Бойко Борисов ще води Росен Плевнелиев и Жоро Бекъма на театър в Перник. В началото на месеца премиерът обеща на 16 октомври да бъде открит напълно обновеният храм на Мелпомена в миньорския град. “Това, което ги лъжеха перничани - и Първанов, и Станишев, че ще им го направят 4 г. с милиарди излишъци, не им го направиха. Ние, в кризата, направихме на Перник театър, университет”, каза на 1 октомври Борисов при полагането на първа копка на лот 1 на автомагистрала “Струма”.

“Премиерът поръча за откриването на театър “Боян Дановски” пиеса, която да е забавна, така че почитателите на театъра от Перник да ги заболи корема от смях”, разказаха местни организатори на голямото събитие, пише Труд, но не уточнява кои са те.

“Няма да е добър знак, ако още на първото представление зрителите излязат кахърни и потиснати”, бил коментирал културтрегер от Перник, но никой не знае кой точно е той. Освен това пиесата щяла да трае по-малко от едно футболно полувреме (бел. ред. - 45 минути), за да не се отегчат хората (или премиерът?).

Според Труд в града се говорело, че изборът е паднал върху “Фенове”. Автор на спектакъла е Елин Рахнев, режисьор Иглика Трифонова, а актьорите са Христо Гърбов и Валентин Танев.В града обаче се говори, че макар няколко години ремонтът на залата да се бавеше, а обещаните пари да се превеждаха бавно, в Перник има повече от добър театър с култови спектакли, които печелят награди и се радват на аплодисментите на публиката в София и цялата страна. "Фенове" също е поставяна на сцена от трупата ни и то с много добър успех. Това много добре знаят хората, които ходят на театър.

Борисов и съветниците му обаче се спрели на кратичка пиеса, чиято тематика е горчива ирония на манията “футбол”. Тя траела точно едно полувреме.

От Труд разкриват, че след аплодисментите в театъра, на предизборна сцена, издигната специално за целта, щели  да се качат Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и кандидат-кметицата на Перник от ГЕРБ Ирена Соколова.

Весела компания щял  да им прави Димитър Рачков, по-известен като Жоро Бекъма като естествено продължение на футболната тема.

“При тях със сигурност реферът ще даде продължение”, предположиха местни зевзеци, пише Труд.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.