iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бриго Аспарухов - нова серия анализи и прогнози

Бриго Аспарухов в Перник

Меглена Кунева е най-вероятният победител в президентския пост. Росица Янакиева твърдо ще спечели кметските избори в  Перник. БСП след Станишев ще е с гаранционна карта, че 10 години след това повредата й е неотстранима. Тези прогнози сподели с журналистите в Перник ген. Бриго Аспарухов. Разузнавателният шеф вчера беше в родния си град на традиционната среща с представители на местните медии. Както обикновено го представи Васил Михайлов, областен лидер на партията Политическо движение Социалдемократи, който напоследък го раздава политик в сянка. Много хора се чудят за какво са му тези срещи на Бриго Аспарухов с журналистите в Перник. Отговорът е елементарен – да пие кафе с тях. Но обикновено след това има новини и в националните медии. Прогнозите му се по-често се сбъдват, а посланията  към хората остават.  

 Меглена Кунева победител

Независимо, че освен Меглена Кунева и Волен Сидеров, други явни кандидати за постта на „Дундуков” 2 засега няма, генералът прогнозира, че Меглена Кунева, ще бъде победител. Той смята, че бившата еврокомисарка печели привърженици с постоянната си поява в медиите и ясно изразените разбирания за президентската институция. Макар тя да не е неговия кандидат, според него, който и да бъде предложен от БСП, ще бъде назад в класацията. При предишна среща Бриго Аспарухов определи Царя като най-достоен за български президент. Макар оттогава да изтече много вода и да се случиха различни събития, а Сакскобургготски да подкрепи Меглена Кунева, анализаторът още допуска, че тази възможност не е отпаднала. За него е от особена важност българският държавен глава да може да говори на четири очи със света, защото в такъв разговор се зараждат важните решения.

Роси ще спечели в Перник

Бриго Аспарухов е твърдо убеден, че Росица Янакиева ще спечели изборите за кмет на Перник, защото е най-правилният кандидат, издигнат от БСП. Като човек, който не живее постоянно в Перник генералът е впечатлен как  за последните 2-3 години гръдът се съживява и модернизира.   
Според него доброто отношение на премиера Бойко Борисов към нея  е политически правилно и е резултат на реалистична оценка на качествата й. Който и да е кандидатът на ГЕРБ, той няма да е наложен авторитет и няма шанс, каза Аспарухов.

Обществото има нужда от ново БСП

В по-жалко положение БСП не е била никога, с тъга констатира Бриго Аспарухов. Според него България и обществото имат нужда от ново БСП, защото политическата картина в страната се нуждае от автентично дясно, ляво и център.
Не е прав, който се страхува от разцепление в социалистическата партия, каза Бриго Аспарухов като анализатор, но и като редови социалист. Той е категоричен, че БСП има нужда от нов облик и подход да говори с езика на хората в беда. Партията има нужда от истинска политика в защита на определени слоеве от хората, които са в поставени в условия на истинска експлоатация. Сега политиката се изразявала в курсовете по смяна на памперси и бащинство на лидера. По мнението му катастрофално е това, че 3-4 месеца преди изборите няма решение или се пази в тайна  формата на участие в тях, както и това да се разчита изборите за президент да се спечелят с „На всеки километър”.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.