iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бриго Аспарухов има свой фаворит за президент

Бриго Аспарухов

Бившият шеф на българското разузнаване Бриго Аспарухов има свой фаворит за български президент.  Независимо, че е убеден републиканец, Генералът, смята Царя  за най-подходящ за държавен глава.

Ако имах пълномощия бих поканил за президент Симеон Сакскобургготски, призна на чаша кафе с  журналисти в Перник той. По думите му Царят се е родил за държавник, приет е по света от коронованите особи и държавните ръководители като свой, говори като майчини 7 езика и би могъл да сподели съкровени мисли на 4 очи с всеки лидер  на държава, за разлика от сегашните ни управници.

С погача трябва да го поканят днешните политици, защото той е най-достоен да представлява нацията, смята бившият разузнавач(доколкото има бивш разузнавач).

Според Бриго Аспарухов голямото обвинение срещу Симеон заради върнатите гори е несъстоятелно. Не това му беше целта, споделя той като се основава на личните си контакти с Царя.

Като ръководител на разузнаването генералът е имал непосредствени отношения с него. Въпреки републиканските си убеждения се обръща към Симеон  с „Ваше Величество”. За себе си Бриго е потвърдил важни изводи за правилно поведение, които включват да не се говорят излишни неща, да има канцинтрация в една цел, никога да не говори срещу Бълтгария и никой българин. Симеон Сакскобургготски си премести адреса в София, не отпътува по-късно, и днес има достойнството да застане в общата редица, когато се празнува 3-ти март и въпреки обидата да запази дойстойнството си, казва още Бриго Аспарухов.

Генералът  смята, че като цяло НДСВ има шанс и място в управлението на страната, макар в момента да е лишена от масова подкрепа, както беше по време на управлението й. Тогава бизнесът си отдъхна, цареше дух на свобода и беше елиминирано политическото противопоставяне, аргументира си той. Спомня си, че по това  време и дестните започнали да контактуват с него,          като преди това го избягвали старателно.

Генералът прогнозира, че ГЕРБ може да издигне като кандидат за президент Цветан Цветанов, независимо от всичко към момента, свързано с имотите и СРС-тата. Според него българите все още не са готови да им се предложи жена за държавен глава. Народът гледа по странен начин на кандидатките жени, казва той, но признава, че Меглена Кунева е имала безспорен успех.     

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.