iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП е против разполагането на въоръжение в България

БСП е против разполагането на въоръжение в България 06_1435557640

БСП -Перник се включва в подписката, която се организира от Движение "Модерна България" срещу разполагане на тежко въоръжение и въоръжени сили на чужди държави на територията на България. Това съобщи председателят на БСП в Перник Ненко Темелков. Той постави и първия подпис в нея.

Подписката ще се разпространява сред организациите на БСП в региона, между гражданите на Перник.В движение "Модерна България" са обединени много известни личности и интелектуалци от страната.Аргументите за тази инициатива са основно в това, че не може България да се превръща във фронтова държава. Не може България независимо, че е член на НАТО да приема толкова тежкотоварна военна техника тук. И друга държави са членове на НАТО, но не го правят. "Ние се превръщаме във фронтова държава. Превръщаме се в мишена на "Ислямска държава".

Уникално унизително е положението в което е поставена България. Министърът на отбраната на САЩ да ни казва какво да правим. Няма решение на Парламента, няма решение на правителството. Ние сме задължени да приемем 250 танка и дори да ръкопляскаме затова" - каза още Ненко Темелков. Подписката ще се внесе в Парламента и в Министерски съвет.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.