iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП иска намаляване на заплатата на общинските съветници в Перник

БСП иска намаляване на заплатата на общинските съветници в Перник 07_1436859913

БСП е за драстично снижение на заплатата на общинските съветници в Перник от новия мандат, като според социалистите старейшините трябва да получават за работата си в ОбС или най-много 380 лв., или минималната работна заплата за страната, която взимат хиляди българи.

Мярката е залегнала в предизборната платформа на БСП за местните избори наесен и е реална стъпка в посока финансова стабилизация на Общината, обяви на пресконференция лидерът на БСП Ненко Темелков, според когото социалистите първи трябва да дадат пример.

Поддържане на конкурентни данъци и такси, така че гражданите да не бягат да плащат в другите общини, е друг от приоритетите на БСП. Според социалистите е важно непрекъснато да се увеличат данъчните субекти, а не да скачат данъците и таксите.

Футболният клуб “Миньор” да бъде на общинска издръжка, стига е подритван вече – това също е записано в предизборната им платформа.

Червените застават категорично против приватизацията на МБАЛ „Рахила Ангелова” и настояват за финансово и кадрово стабилизиране на общинската болница Профилакториум. В платформата е заложено още финансиране на не по-малко от 50% от издръжката на дете в детска градина, както и финансова подкрепа на извънкласните форми на обучение.

В докумуента е записано и осигуряване на видеонаблюдение в рискови зони, в районите на училищата, детските градини и зоните на отдих и спорт.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.