iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП иска оставка на кметовете в Перник

БСП иска оставка на кметовете в Перник

Кметът на Перник и екипът му да си подадат оставката заради горещия скандал с полета от Брюксел. В него участваха ръководни кадри на ГЕРБ. Зад това застава общинската организация на БСП в Перник, обяви лидерът на социалистите Кирил Леонов. Някой трябва да поеме отговорност за гафа, който стана национална новина и който срина напълно имиджа на Перник, твърди той.

Очевадно е, че проблем на борда на самолета е имало, заради който е подаден сигнал от екипажа и смятам, че той не е бил фалшив, заяви Леонов, според когото подобна арогантност от страна на пернишки общинари е ненадмината.

Защо кметът, който е лицето на Перник и делегацията, не излиза със становище, пита той. Отговорността е изцяло на Вяра Церовска, твърди соцлидерът.Никаква реакция няма и от областния управител.

„Вместо да правят оздравителни планове, общинарите ходят в Брюксел да се напиват. Това ли е била целта на посещението в столицата на ЕС – да отидат до Брюксел и да ни изложат, и да правят демонстративни сценки пред избирателите, които им плащат заплатите? Защо няма разследване от вътрешното министерство?”, са въпросите, на които искат отговори социалистите, които подозират, че над скандала е разпънат политически чадър.

Между 6 и 8 патрулки са посрещнали пернишката делегация на летище София, посочи Кирил Леонов, позовавайки се на коментари на пътници, които също са били на борда на самолета. Защо това не е отразено в журнала на полицията? Защо в състава на делегацията е бил и шефът на І-во районно управление на ОДМВР-Перник? За всичко това социалистите ще отправят питане до вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Скандалът с многолюдната пернишка делегация, която посети Брюксел по покана на евродепутата Владимир Уручев, избухна по време на обратния полет от столицата на ЕС към София. В състава на делегацията са били кметът Вяра Церовска, заместникът й Владислав Караилиев, областният управител Александър Александров, общински съветници и кметове на населени места от ГЕРБ. Твърди се, че на борда на самолета някои от общинарите употребили доволно количество алкохол, задявали стюардесите и вдигнали скандал защото нямало лед за напитките.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.