iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП на протест на 1 май, "Дума" празнува

1 май

Първомайски протест „Левицата - 2011” свиква днес в столицата БСП. В 11.30 на пл. „Александър Батемберг” ще има митинг-шествие. Пернишките социалисти и техни симпатизанти ще пътуват с организиран транспорт по обичая, макар подготовкта за събитието да се осъществяваше малко конспиративно.  

Тази година лозунгът е  „1май – Ден на труда – ден на гнева!”. Призивът на социалистите е: "Ти не си доволен! Не мълчи! Кажи стига! Покажи гнева си!".

„Поканени са всички хора, които разбират, че е необходима политическа промяна, за да се промени ситуацията и в икономиката, и в социалния живот", заяви дни преди това лидерът на БСП Сергей Станишев.  

При всеки удобен случай напоследък той припомня, че ГЕРБ  са излъгали във всички свои обещания. Единственото обещание, което е изпълнил премиерът Борисов, е обявяването на Разпети Петък за почивен ден, подчертава БСП лидерът, като не прави разлика между неработен и почивен ден.  

На предния протест – в края на март, столетницата отчете, че е събрала 18 000 протестиращи в центъра на София. Какъв е планът за 1 май – не е уточнено.  

1 май е и ден на левия печат, затова в неделя в Борисовата градина ще празнува вестник „Дума”.

Напоследък партийното издание предизвика скандал в червените редици. Статия на цяла страница, със заглавие  "Високомерието винаги е спъвало БСП" и подписана с псевдонима  "сеньор Позитано" разбуни духовете.

В бележка под линия беше обяснено, че името на автора по негова молба се пази в редакцията.

Заради познати като авторски на президента Георги Първанов тези в публикацията, той беше заподозрян, като нейн автор. Статията беше отговор на публикувано  две седмици преди това остро критично мнение на издателя на финансирания от БСП вестник "Дума" Николай Малинов срещу президенстката формация АБВ.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.