iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП не иска да спират тролеите в Перник

БСП не иска да спират тролеите в Перник 03_1427809195

Партията БСП в Перник е изключително изненадана от позицията на кмета на Перник Иван Иванов, който каза че спират тролейбусния транспорт.

Който и да е – кмет, вр.кмет или областен управител не са в правата да затварят общинско търговско дружество. Нещо повече за изграждането на „Тролейбусен транспорт" преди години беше прието от тогавашния общински народен съвет решение за самооблагане. С това решение перничани си самоналожиха допълнителен данък и с тези средства се изгради тролейбусен транспорт в Перник. Мрежовата линия, която да осигури по чист транспорт за безспорно мръсния ни град. Това обяви председателят на БСП в Перник Ненко Темелков на нарочна пресконференция, на която присъстваха и представители от ръководството на столетницата и от групата съветници.

„Твърденията, че със спирането на тролеите и с тяхното нарязване започва възраждането на Перник са смешни. Ако се разчита на проект от 18 милиона лева по развитие на растеж на регионите, въпросът е каква е гаранцията че този проект ще бъде спечелен. Прехвърлянето на този транспорт към други превозвачески фирми, подбрани по някакъв принцип ще оскъпи транспорта за обикновените хора и ще даде своя принос за замърсяването на въздуха и ще бъдат съкратени доста хора." – каза още Темелков.

Той беше категоричен че БСП е против тези действия категорично. Докато няма проект и няма нови тролеи не бива да се унищожават сегашните. Лидерът на БСП каза, че в последните години „Тролейбусен транспорт" се управлява от хора, назначени от ГЕРБ . Затова е несериозно те да се оплакват от „себе си" че финансовото състояние на дружеството е лошо.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.