iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП предлага държавните и общински училища, и детските градини да се освободят от такса битови отпадъци

БСП предлага държавните и общински училища, и детските градини да се освободят от такса битови отпадъци 06_1435557883

Съветниците от БСП в Перник са подготвили Докладна записка, която ще внесат за разглеждане в следващото заседание на местния минипарламент. В тази докладна записка те настояват за кардинално решение на проблема с такса смет, която плащат училищата и детските градини на територията на града.

С проекта за решение и докладната записка социалистите предлагат държавните и общински училища и детските градини да се освободят от такса битови отпадъци. През годините този проблем се е решавал инцидентно. В закона има възможност проблемът да се реши кардинално. Училищата и детските градини няма средства да плащат тези такси. Затова трябва да се приеме решение което да не се поставя на дневен ред всяка година. Това трябва да се реши веднъж завинаги нормативно, защото общината е в състояние да покрива тези средства. Социалистите очакват в това им предложение да срещнат подкрепа от страна на другите групи съветници.

Освен тази докладна, червените съветници са подготвили и докладна записка в която настояват данъците за моторни превозни средства - мотопеди, мотоциклети и товарни автомобили да бъдат намалени с 40%. По справка направена от общински съветници голяма част от данъците за тези превозни средства се плащат в други общини - Брезник, Трън. Просто те се регистрират там, защото там данъците са по-ниски. Повече от 50% от собствениците на такива превозни средства ги регистрират в други общини заради високите такси в Перник. Така в града не постъпват никакви такси, което не е нормално, категорични са социалистите.Ако се намалят данъците с 40% както предлагат от БСП, тогава ще има и по-висока събираемост от тези данъци.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.