iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Депутатите от Перник се срещнаха със синдикалисти

Депутатите от Перник се срещнаха със синдикалисти 12_1418043069

Пернишките депутати се срещнаха със синдикалистите от КНСБ. На срещата присъстваха д-р Вяра Церовска, д-р Валнтин Павлов и г-н Валери Жаблянов.

Представителите на синдикалните организации и членове на ИК – Наташа Ангелова, Венета Миланова, Копринка Иванова, Неделчо Калев и Николай Спасов изразиха категорично позицията си, че пенсионната реформа не трябва да започва от 01 януари 2015 г.. Становището на регионалната структура е, че няма да се съгласи с повишаване на възрастта за пенсиониране по никакъв повод и това категорично ще бъде заявено от представителите на работниците и служителите, които ще вземат участие в протестният митинг на 11.12.2014 г.

Народните представители пожелаха да чуят от синидикалистите какви са техните искания и предложения.

Представителите на синдикалните организации заявиха, че искат да се започне диалог в условие на доверие, в който да бъдат обсъдени всички параметри – продължителност на живот, условия на труд, демографска криза. Няма да се приемат предстоящи промени без участието на синдикатите и в условия на спешност , и бързане.

Депутатите обещаха да запознаят парламетарните си групи с ясно изразената позиция от страна на РС на КНСБ Перник и поеха ангажимент за предизвикване на дебати по пенсионната реформа.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.