iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Депутатите отцепници от Волен вън от парламента искат от Атака в Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Тримата депутати, които предадоха Волен Сидеров и напуснаха наскоро парламентарната група на Атака незабавно да напуснат парламента. За това настоява областният лидер на партията в Перник проф. д-р Румен Ваташки. По думите му те са избрани с листата на „Атака” и заради това, а не мажоритарно. С преданноста си към ГЕРБ сега, те променят вота на избирателите, подчерта той.

Отцепването на народните представители Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев от групата на Сидеров Ваташки обясни с техни икономически интереси, защото и тримата имали частен бизнес. Според него не било изненада, че и тримата вече публично са предани на управляващите, защото това се очаквало отдавна.

Мафиотско-мутренски е подходът на ГЕРБ да разцепва парламентарни групи, за да си осигури мнозинство, определи Ваташки  и даде като пример случилото се с групата на РЗС, двамата отцепници от ДПС и Венцислав Върбанов от Синята коалиция, които сега гласуват с мнозинството.

Голямото натискане на хора сега е към ГЕРБ, каза националистът. Той определи партията на управляващите като клиентелистка и подчерта, че членовете на ГЕРБ нямат здрава идейна основа. Според него занапред може да се очаква Атака да критикува управляващите по-често.

 

Редактор: Невена Илиева

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.