iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Десислав Аспарухов ще даде на съд Караилиев

Десислав Аспарухов ще даде на съд Караилиев 07_1405607611

Заместник-председателят на ОбС Десислав Аспарухов каза днес, че ще си търси правата в съда. Той не бил удрял Сашо Диманов. Напротив, Владислав Караилиев му нанесъл два удара в корема. Има колеги, които са свидетели, допълва съветникът.

"Няма да търпя повече обиди и клевети от Диманов и Караилиев. Този път ще си извадя медицинско и ще дам Караилиев на съд. Дотук с полицейщината! ”- това каза след грозната сцена със сбиването в зала Панорама по време на днешната сесия на Общинския съвет.

“Със сигурност има свидетели как вие пръв нападнахте Сашо Диманов. Ще се радвам да се видим в съда. Вие трябва да си подадете оставката като заместник-председател, защото вие пръв посегнахте”- отвърна Владислав Караилиев.

“С Десислав Аспарухов имахме физически допир, словесните атаки ги изключвам. Нямам претенции към него, но ми беше неприятно и настоявам поне на 5 сантиметра от мен да стои”- това пък каза другият участник в сбиването – общинският съветник от ГЕРБ Сашо Диманов. Преди боя Диманов каза от микрофона, че Аспарухов не представлява СДС, а Съюза на Темелковите сили.

След боя в залата председателят на ОбС Милан Миланов дръпна реч за това колко неморално било всичко, което днес се случи в залата.

“От 91-ва участвам в работата на Общинския съвет, но такова безумие не съм виждал. Изумен съм, че двама съветници отстояват интересите си с юмручното право”- каза Миланов.

От ГЕРБ обаче го посочиха за основен виновник за ескалиране на напражението и стигането до сблъсъка.

“Напрежението ескалира заради тона, който задава председателят. Вие предизвикахте това като налагате решенията като в кръчма с публичен побой”- сопна се председателката на групата на ГЕРБ Милена Миланова.

От лявата страна на залата не останаха длъжни. Ралица Андреева призова да бъде сезирана прокуратурата заради поведението на Владислав Караилиев.

“Възмутена съм, че доскорошния председател на Общинския съвет посегна да бие свой колега. Караилиев мина всякакви граници, затова трябва да бъде сезирана прокуратурата”- каза от микрофона Андреева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.